Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 29 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Topman British Airways: ‘Bedrijf vecht nog altijd om te overleven’

Logo Business AM
Business

17/09/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

Het grootste deel van de vloot van British Airways staat nog altijd aan de grond. - Paul Edwards/News International

Luchtvaartmaatschappij British Airways (BA) verwacht door de coronacrisis nog altijd in totaal ongeveer 10.000 banen te zullen moeten schrappen. Dat heeft Alex Cruz, topman van de Brits maatschappij, tegenover een Britse parlementaire commissie gezegd. Cruz voegde eraan toe dat de voorbije periode al 7.200 mensen het bedrijf hebben verlaten.

British Airways zegt over de afvloeiingen gesprekken met de Britse vakbonden verder te zetten. Het bedrijf diende bij de oorspronkelijke aankondiging van de ontslagen zware kritieken te pareren. Cruz verdedigde echter ook nu de beslissing van de maatschappij.

Dagelijkse verliezen

Alex Cruz betoogde tegenover de Britse parlementaire commissie dat het bedrijf nog altijd onder bijzonder grote druk staat. Hij wees er daarbij op dat British Airways momenteel elke dag een verlies van 20 miljoen pond moet boeken.

De activiteiten van de maatschappij staan nog steeds op een bijzonder laag niveau. Momenteel zou slechts tussen 25 procent en 30 procent van het normale vluchtschema zijn hervat. Cruz meldde dat British Airways vorige week 187.000 passagiers heeft vervoerd. In dezelfde periode vorig jaar werden bijna 1 miljoen passagiers gemeld.

Dat heeft een nefaste impact op de inkomsten van de maatschappij. ‘Dit is de ergste crisis die British Airways in zijn honderdjarige geschiedenis heeft doorgemaakt,’ aldus Cruz. ‘We vechten nog steeds om te overleven.’

Kritiek

De luchtvaartmaatschappij kondigde eerder aan tot 12.000 banen te willen schrappen. Dit betekende dat het personeelsbestand met 30 procent zou worden afgeslankt. Op die beslissing was grote kritiek gekomen.

De Britse transportautoriteiten verweten het bedrijf de coronacrisis te gebruiken als een excuus om medewerkers te ontslaan, ook al heeft de regering een nationaal verlofprogramma ingevoerd, waarbij de overheid de betaling van de lonen van de werknemers op zich neemt.

Lufthansa kondigde eerder al aan dat er door de coronacrisis bij de Duitse luchtvaartmaatschappij waarschijnlijk meer banen zullen moeten worden geschrapt dat eerder was aangekondigd. Oorspronkelijk had Lufthansa gezegd dat er wellicht 22.000 banen zouden moeten verdwijnen.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  33.347.912
 • Aantal
  doden
  1.001.581
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  115.353
 • Aantal
  doden
  9.987

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks