Topbankier Benjamin de Rothschild onverwacht overleden

Benjamin de Rothschild, een telg van de beroemde bankiersfamilie, is op 57-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

Dat bevestigt Edmond de Rothschild, de Zwitserse bank voor grote vermogens die genoemd is naar zijn vader en waar hij eigenaar van is. Benjamin de Rothschild stierf gisteren thuis in Pregny, Zwitserland.

De vijftiger was sinds 1997 de voorzitter van de overkoepelende groep die zijn vader opgericht had. Ook zijn vrouw Ariane was altijd nauw betrokken bij de uitbouw van de bank, die 173 miljard Zwitserse frank aan beleggingen beheert voor de rijken der aarde. Het koppel nam enkele jaren geleden de controle over de financiële reus helemaal in handen. De bank is ook in België actief.

Wijn, kunst en auto’s

‘Benjamin de Rothschild was een visionaire entrepreneur, die gepassioneerd was door financiën, snelheid, zeilen, auto’s en wijn. Daarnaast was ook een actieve filantroop’, zo neemt de financiële groep afscheid van zijn eigenaar. Hij werd vorige week nog genoemd als kandidaat-koper van een peperdure schets van Hergé.

De Rothschilds, een bankiersfamilie met vijf takken, zijn al 250 jaar lang een referentie in de haute finance.

Lees: Wat weet u over de Rothschilds, de beroemdste familie uit de bankwereld?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20