Top 5 rijkste families ter wereld wordt nu aangevoerd door oliegeld

De familie Al Nahyan uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar bij ons vooral bekend als eigenaar van de Engelse voetbalclub Manchester City, voert voor het eerst de ranglijst van´s werelds rijkste families aan.

Waarom is dit belangrijk?

Oliegeld katapulteert twee Arabische families in de top 5 van de 5 rijkste families ter wereld. Voor het eerst voert een niet-westerse familie de ranglijst aan. Dat geld vindt zijn weg ook steeds makkelijker naar de sportwereld. De investeringen moeten het imago van de oliestaten verzachten en de aandacht afleiden van een vaak ontstellende staat van dienst op het gebied van de mensenrechten.

In het nieuws: Volgens een analyse van de Bloomberg Billionnaires Index hebben de vijf rijkste families ter wereld nu een gecombineerd vermogen van 918,3 miljard dollar.

Familie Al Nahyan haalt de Waltons in

  • De familie Al Nahyan, die al sinds de 18e eeuw aan de macht is in de VAE, voert de ranglijst aan en heeft een geschat vermogen van 300 miljard dollar. 
  • Ze heeft haar basis in Abu Dhabi en behoort tot de top 6 machtigste families van de VAE. Sheik Mohammed bin Zayed, de huid
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer