Tomorrowland organiseert digitaal ’thuisblijffestival’

Het dancefestival Tomorrowland in Boom, dat deze zomer niet kan doorgaan door het coronavirus, heeft een digitaal alternatief bedacht. De organisatoren komen het laatste weekend van juli met het virtuele ‘Tomorrowland around the world’, volledig in de sfeer van het festival.

Wie tickets koopt voor ‘Tomorrowland around the world’ kan vanop zijn computer, smartphone of tablet navigeren door het festivalterrein in 3D. Er zijn acht podia, net als op het festival zelf, waar telkens echte dj’s een set spelen. ‘Ze worden zeker niet vervangen door een avatar of zo’, zegt woordvoerster Debby Wilmsen aan de VRT. Wie er speelt, weten we pas op 15 juni.

Er zijn naast de dj-sets ook lezingen en workshops rond lifestyle en mode. Zelfs het vuurwerk wordt virtueel vertaald.

Geen leeftijdsbeperking

Het digitale festival vindt plaats op 25 en 26 juli, telkens van 15 uur tot 1 uur ’s nachts. Het is te volgen via de website van Tomorrowland. Tickets zijn te koop vanaf 18 juni en kosten 12,5 euro voor één dag en 20 euro voor twee dagen. Er is geen leeftijdsbeperking, dus ook wie nog geen 18 jaar is, mag een ticket kopen.

Of dit een blijver gaat worden, is nog niet zeker, maar de organisatie houdt zeker de boot niet af. ‘We bekijken nadien het kostenplaatje, maar we merken wel dat zowel de community als de artiesten er zin in hebben. Misschien komt er wel een vervolg’, klinkt het bij de VRT.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20