Tokio schrapt openbare kijkplaatsen tijdens Olympische Spelen

Tokio zal alle openbare Olympische kijkevenementen annuleren in een poging om het risico op Covid-besmettingen te verkleinen. Dat zei de gouverneur van de Japanse hoofdstad, Yuriko Koike, vandaag.

Na de Spelen een jaar te hebben uitgesteld vanwege de pandemie, heeft Japan al overzeese toeschouwers verboden – voor het eerst op de Olympische Spelen – terwijl het aantal deelnemers, vrijwilligers en gasten wordt beperkt.

De Oost-Aziatische eilandstaat gaat niettemin door met het organiseren van de Spelen vanaf 23 juli.

Zes kijklocaties

“We hebben besloten om deze live viewing sites die mensen verzamelen te annuleren,” vertelde gouverneur Koike aan verslaggevers, na een ontmoeting met premier Yoshihide Suga.

“Aan de andere kant zullen we meer gebruik maken van het web om een spannende sfeer voor de Spelen te creëren en diverse culturele informatie te verspreiden”.

Er waren zes kijklocaties gepland in Tokio, weet The Straits Times.

Achter gesloten deuren of niet?

De gouverneur en de premier bereiden zich voor op een ontmoeting met medewerkers van de Olympische en Paralympische Spelen maandag. Dit is een belangrijk overleg, want er moet nog beslist worden of binnenlandse toeschouwers worden toegelaten op de locaties van de Spelen.

Politici en de organisatoren dringen erop aan dat sommige toeschouwers worden toegelaten.

Japans topdeskundigen op het gebied van infectieziekten zien echter liever de Spelen doorgaan achter gesloten deuren.

Vaccinatiecentra

Japan heeft een – relatief – beperkte virusuitbraak gekend: iets meer dan 14.000 sterfgevallen als gevolg van ongeveer 783.000 gevallen van Covid-19. Strenge lockdowns werden er vermeden.

De regering heeft onlangs de vaccinatie-inspanningen versneld. Nu is iets meer dan 6 procent van de bevolking volledig gevaccineerd.

Koike zei dat haar metropool sommige faciliteiten die waren gemarkeerd voor Olympische kijkevenementen zou omvormen tot vaccinatiecentra.

Lees ook: Waarom de voormalige pandemische kampioenen in Azië en Oceanië aankijken tegen nog een jaar coronamiserie

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20