TikTok moet van EU desinformatie aanpakken en gaat meer Arabisch- en Hebreeuwssprekend personeel aanwerven

Sinds dit jaar zijn grote techplatformen die actief zijn in Europa ondeworpen aan de Digital Service Act (DSA). Daarbij moeten ze voldoen aan strengere regels met betrekking tot contentmoderatie. De oorlog van Israël tegen Hamas plaatst de platformen meteen voor de test. Naast TikTok hebben ook X (ex-Twitter), Meta en Google al waarschuwingen gekregen.

Waarom is dit belangrijk?

Als techplatformen met meer dan 45 miljoen gebruikers er niet in slagen om de berichten op hun platformen vrij te houden van geweld, haat en mis- en disinformatie riskeren ze forse boetes. De DSA is ambitieus. De platformen moeten nu bewijzen dat ze de berichtenstroom onder controle hebben.

In het nieuws: TikTok lanceert een commandocentrum.

Om het werk van hun ‘veiligheidsprofessionals’ wereldwijd te controleren, richt TikTok een commandocentrum op. Daar worden berichten op het medium gescreend en wordt grafische of gewelddadige inhoud automatisch gedetecteerd en verwijderd.

  • Daarnaast gaat TikTok meer personeel aanwerven die Arabisch of Hebreeuws spreekt, meldt CNN.
  • In een verklaring liet TikTok al weten dat het "onmiddellijk aanzienlijke middelen en personeel he
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer