TikTok-CEO Kevin Mayer stapt al na 3 maanden op

Na amper 100 dagen kondigt TikTok-topman Kevin Mayer aan dat hij ontslag neemt bij de populairste video-app ter wereld. Hij vertrekt net nu het bedrijf op het punt staat om zijn Amerikaanse activiteiten te verkopen aan Microsoft.

Kevin Mayer, het voormalige hoofd streaming van Disney, kwam op 1 juni aan boord bij de Chinese video-app. De 58-jarige kende al een lange geschiedenis bij Disney. Hij begon er in 1993 als strateeg, werd dan in 2000 een paar maanden CEO van het naaktmagazine Playboy, werd even consultant en keerde in 2005 terug naar de Amerikaanse entertainmentgigant.

De kersverse CEO nam het besluit om te vertrekken nadat de Amerikaanse president Donald Trump een verbod op TikTok had ingesteld. Trump gaf de video-app tijd tot 15 september om zijn Amerikaanse tak te verkopen aan een Amerikaans bedrijf, en wil daar met zijn regering een graantje van meepikken. Momenteel lopen er verregaande overnamegesprekken met softwarereus Microsoft.

TikTok in opmars

‘In de laatste weken, nu het politieke klimaat sterk veranderd is, heb ik veel nagedacht over wat de structurele veranderingen aan dit bedrijf zullen vereisen. Tegen deze achtergrond, en omdat we verwachten zeer binnenkort tot een oplossing te komen, wil ik jullie laten weten dat ik beslist heb om het bedrijf te verlaten’, schrijft hij in een brief aan de werknemers.

‘We beseffen dat de politieke dynamiek van de afgelopen weken de reikwijdte van de rol van Kevin aanzienlijk heeft veranderd, en respecteren zijn besluit ten volle. We danken hem voor zijn tijd in dit bedrijf en wensen hem het beste’, laat TikTok zelf weten aan de Britse zakenkrant Financial Times.

Eerder deze week kwam moederbedrijf ByteDance nog naar buiten met cijfers over het aantal gebruikers. Vorige maand had het bedrijf 689 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat zijn er 634 miljoen, of 1.157 procent, meer dan in januari 2018. Belgische cijfers zijn er niet, maar volgens schattingen waren er in mei 2,2 miljoen Belgen actief op het platform.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20