TikTok groeit als kool: 689 miljoen gebruikers, of 1.160 procent meer in twee jaar tijd

De hyperpopulaire videoapp TikTok heeft stevig wat fans. Vorige maand had het bedrijf 689 miljoen maandelijks actieve gebruikers. Dat zijn er 634 miljoen, of 1.157 procent, meer dan in januari 2018.

De app maakt geen Belgische cijfers bekend, maar volgens schattingen waren er in mei 2,2 miljoen Belgen actief op het platform.

TikTok maakt de cijfers voor het eerst bekend in het kader van een rechtszaak tegen de Amerikaanse regering. President Donald Trump wil de app verbieden in de VS omdat hij bang is dat de Chinese regering staatsgeheimen probeert te ontfutselen via TikTok. Eigenaar ByteDance is het daar niet mee eens en dagvaardde Trump.

100 miljoen Amerikanen

In het document geeft ByteDance wel mee hoeveel Amerikaanse gebruikers TikTok heeft. Van de 689 miljoen wereldwijde gebruikers wonen er 100 miljoen in de VS. Dat is 14,5 procent. Amerikanen zijn dus duidelijk fan van de app.

Op de app, die vooral populair is onder jongeren, kunt u korte video’s opnemen en die monteren met speciale effecten erop en muziek eronder. Hij wordt meestal gebruikt door jonge mensen die hun dans- of zangkwaliteiten in de verf willen zetten.

Facebook

TikTok kende de afgelopen een enorme groei. Het werd uitgebracht in september 2017 en had tegen januari 2018 al 55 miljoen gebruikers wereldwijd, van wie 11 miljoen in de VS. Twee jaar later zijn dat er dus bijna 700 miljoen.

Maar vergis u niet, tegenover dat andere sociale netwerk Facebook is TikTok een kleine garnaal. Facebook heeft 2,7 miljard maandelijkse gebruikers. De race is duidelijk nog niet gelopen voor de Chinezen.

Lees ook: Microsoft wil TikTok volledig opkopen

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20