Thyssenkrupp wil staaldivisie ‘verzelfstandigen’

Na de afgesprongen verkoop van de staaldivisie van het Duitse industrieel conglomeraat Thyssenkrupp aan het Britse Liberty Steel, wil Thyssenkrupp de afdeling nu ‘verzelfstandigen’.

Dat blijkt uit een schrijven van bestuursvoorzitster Martina Merz aan de medewerkers, die het Duitse persagentschap dpa kon inkijken. Tot die staaldivisie behoort ook een site in Antwerpen.

Het concern maakte vrijdag ook bekend dat er honderden miljoenen geïnvesteerd zullen worden in de fabrieken in Duisburg en Bochum.

Voor een verdere ontwikkeling op eigen kracht moet de staaldivisie nog hard aan de eigen prestaties werken, gaf Merz te kennen. Daarvoor zijn ‘van alle kanten bijdragen nodig’. Thyssenkrupp wil in de staaldivisie meer banen schrappen dan de eerder geplande 3.000, maar dat stoot op kritiek bij de werknemersvertegenwoordigers.

De staaldivisie heeft geleden onder de aanhoudende coronapandemie en leed afgelopen jaar een verlies van bijna 1 miljard euro (1,2 miljard dollar). Recentelijk zijn er echter hoopvolle signalen: in het eerste kwartaal van het boekjaar 2020/21 werd een winst van 22 miljoen euro geboekt, tegenover een verlies van 144 miljoen euro een jaar eerder.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20