‘The Big Short’-belegger Michael Burry verwijdert Twitterprofiel na discussies met Elon Musk

Michael Burry is van Twitter verdwenen. De legendarische belegger, bekend door zijn succesvolle gok tegen de huizenmarkt net voor de crash in 2008, heeft zijn profiel verwijderd nadat hij meermaals Tesla-baas Elon Musk op de korrel had genomen.

Het is niet de eerste keer dat Burry zijn Twitterprofiel verwijdert. Hij heeft dat de voorbije maanden regelmatig gedaan om vervolgens zijn profiel opnieuw te activeren. Voor hij zijn profiel verwijderde was hij zeer actief op het socialemediaplatform.

Burry vs. Musk

Burry had de afgelopen week via Twitter meermaals zijn pijlen gericht op Musk. Daarbij nam hij telkens de boekhouding van de Tesla-baas in het vizier. Zijn jongste aanval dateert van afgelopen vrijdag. Toen reageerde de bekende belegger op een tweet van Musk met betrekking tot de succesvolle beursgang van Tesla-rivaal Rivian.

Musk zei dat de “echte test is of Rivian een hoge productie en break-even cashflow kan bereiken.” Burry reageerde door te tweeten dat het een echte test is om zoiets te bereiken “zonder massale overheids- en elektriciteitssubsidies.”

Twitterpoll van Musk

Enkele dagen eerder hekelde hij de verkoop van aandelen door Musk. Die had aan zijn volgers gevraagd of hij 10 procent van zijn aandelen moest verkopen. Het merendeel van zijn volgers heeft toen “ja” gestemd.

“Met betrekking tot wat @elonmusk MOET verkopen wegens de voorgestelde belasting op ongerealiseerde winst, of om honger in de wereld op te lossen, of … tsja, er is ook de kwestie van het belastingvrije geld dat hij op 30 juni heeft opgenomen in de vorm van persoonlijke leningen, met 88,3 miljoen van zijn aandelen als onderpand”, schreef hij toen.

Musk reageerde maandag op Twitter dat “Burry een gebroken klok is.” Kort na dat bericht is het Twitterprofiel van Burry verdwenen. We hebben een vermoeden dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn vooraleer de legendarische belegger opnieuw actief is op Twitter.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20