Textielbedrijf Filteint Sint-Niklaas failliet verklaard

De rechtbank van koophandel van Sint-Niklaas heeft de ververij Filteint failliet verklaard. Oorzaak is de concurrentie van goedkopere productielanden. Het bedrijf telde ooit vierhonderd medewerkers, met een spinnerij, een ververij en een bobijnderij, maar sinds het begin van dit decennium ging het gevoelig achteruit. Er werden een aantal maatregelen genomen, maar dat waren volgens de vakbonden vooral niet meer dan stuiptrekkingen. Enkele jaren geleden werd de spinnerij afgestoten. De voorbije jaren moest ook tijdelijke werkloosheid ingevoerd worden. Uiteindelijk besliste de directie de boeken neer te leggen. De curatoren zeggen te willen proberen om alsnog een overnemer te vinden. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20