Tesla ontploft in Chinese parkeergarage

In een parkeergarage in de grootste Chinese stad Shanghai is in de nacht van dinsdag op woensdag een Tesla Model 3 ontploft, melden Chinese media. Volgens Tesla lag dat aan de batterij.

Er zouden geen mensen gewond geraakt zijn bij de explosie, meldt de autobouwer. Het onderstel van de auto zou ergens tegen gebotst zijn en zo de batterij beschadigd hebben, waarna die even later de geest gaf. Tesla werkt samen met de autoriteiten voor het onderzoek en helpt de eigenaar om geld van de verzekering te krijgen.

Het is nog niet duidelijk of de Tesla in China gebouwd was of geïmporteerd was uit een ander land.

Onder vuur

Het is niet de eerste keer dat een Tesla in brand schiet. In november ging een Tesla Model S in de vlammen op in de Amerikaanse staat Texas en in april 2019 stuurde Tesla een team naar Shanghai om een andere explosie te onderzoeken.

Daarnaast ligt Tesla ook onder vuur in China omdat zijn zelfrijdende wagens niet altijd even goed zouden werken. Volgens een Chinese financiële krant waren er al zeker tien gevallen van mensen die de controle over hun zelfrijdende Tesla verloren in 2020.

Bestverkochte auto

Maar ondanks dat, en de grote concurrentie met start-ups als Nio, was de Tesla Model 3 de bestverkochte elektrische auto in China het afgelopen jaar. De Model 3 is de goedkoopste Tesla. In Europa is hij dankzij een prijsverlaging dit jaar zelfs goedkoper dan concurrent Polestar.

Tesla begon in februari vorig jaar met de bouw van zijn zogenaamde Gigafactory in Shanghai en maakt daar sinds november auto’s. Er zouden nu zelfs Tesla’s van China naar Europa verscheept worden. De autogigant bouwt op dit moment ook zo’n Gigafactory in het Duitse Berlijn, maar dat gaat niet vanzelf.

Maandag is Tesla begonnen met de leveringen van zijn Model Y, die in Shanghai gemaakt wordt.

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Gocar.be - Maxime Hérion
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto