Tesla betaalt factuur niet, Duitse waterleverancier zet bouw Gigafactory stil

De bouw van Elon Musks Gigafactory in Berlijn is tijdelijk stilgezet omdat het bedrijf zijn waterfactuur niet heeft betaald. Dat schrijft de Associated Press op basis van lokale bronnen.

Tesla is tijdelijk niet in staat om de bouw van de fabriek in Grünheide bij Berlijn verder te zetten. ‘De watermaatschappij Wasserverband Strausberg-Erkner (WSE) sloot het water af, omdat Tesla zijn facturen niet betaalt’, aldus woordvoerster Sandra Ponesky.

Het bedrijf zei ook dat het Tesla al ‘verschillende waarschuwingen’ had gekregen, maar dat het bedrijf pas reageerde toen het water daadwerkelijk werd afgelsoten.

Een woordvoerder van het waterbedrijf bevestigde het verhaal tegenover het vakblad Electrek: ‘De opzegtermijn van 14 dagen is verstreken. We kunnen Tesla niet anders behandelen dan andere klanten.’

Al meermaals in de clinch met milieuactivisten

‘De lokale bevolking maakte zich al in een vroeg stadium zorgen over het waterbeheer van het project, toen het voor het eerst werd aangekondigd. Tesla moest als gevolg daarvan haar waterverbruiksplan wijzigen.’

Al in januari 2020 ging Elon Musk de strijd aan met Duitse milieuactivisten over de bouw van de nieuwe Gigafactory. Duizenden bomen moesten worden gekapt om ruimte te maken voor Tesla’s nieuwe gebouw.

In het gebouw moet de productie worden opgestart in juli 2021. Tesla wil op die locatie zijn nieuwe batterijcel produceren. Die batterijen zullen worden gebruikt voor de productie van het Europese Model Y. 

Dat het water werd uitgeschakeld is volgens insiders niet verwonderlijk. Het benadrukt een van de grootste problemen van het bedrijf: de communicatie. ‘Een geldprobleem heeft het bedrijf dat een beurswaarde van 400 miljard dollar heeft duidelijk niet.’

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Piet Andries
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto