Tesla levert stroom aan huizen in Duitsland: is de energiesector het einddoel van Musk?

Nadat Tesla al stroomleverancier voor particuliere woningen werd in het Verenigd Koninkrijk en Australië, lanceert het bedrijf van Elon Musk de dienst ook in Duitsland. Ook in de Amerikaanse staat Texas zijn er plannen. Musk opperde twee jaar geleden al dat het best mogelijk is dat de energiediensten op termijn belangrijker worden voor Tesla dan zijn autoverkoop.

Tesla bevestigt de lancering van de nieuwe dienst op zijn Duitse website. Het gaat om een elektriciteitsaanbod dat voorbehouden wordt aan de bezitters van Tesla’s Powerwall, de thuisbatterijen voor energieopslag, en zonnepanelen. Zij kunnen intekenen op het “Tesla Stromtarif”, groene stroom aan een voordelig tarief. Een Tesla-auto bezitten is niet vereist.

Tesla lanceert de dienst in de Zuid-Duitse deelstaten Bayern en Baden-Württemberg en mikt op termijn op heel Duitsland. Net als in het Verenigd Koninkrijk, waar de stroomleveringen vorig najaar van start gingen, laat de autobouwer het beheer van de stroomcontracten over aan energieleverancier Octopus Energy.

Autobidder, het digitale handelsplatform van Tesla dat gebruikers van Powerwalls met elkaar kan verbinden, zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen. Met de aangeboden stroomoverschotten van de gebruikers ontstaat een soort virtuele stroomproducent waarmee Tesla en Octopus de afnemers van elektriciteit tegemoet kunnen komen.

Octopus Energy belooft alvast aan vernieuwende toepassingen voor de Powerwall te werken, zonder nog details te geven.

Ook in Texas?

Dat het Tesla menens is om een wereldwijde speler te worden op de residentiële energiemarkt, bewijst ook een recente aanvraag in Musks nieuwe thuisbasis Texas. Volgens een gespecialiseerde website heeft Tesla er het nodige certificaat aangevraagd om ook daar als energieleverancier op de markt te kunnen komen.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20