Elon Musk verhuist van Silicon Valley naar Texas: ‘Ze zijn te gemakzuchtig geworden in Californië’

Elon Musk, de CEO van Tesla, heeft in een interview met de hoofdredacteur van Financial Times bevestigd dat hij Silicon Valley inruilt voor Texas.

Het verhuis past binnen de bedrijfsplannen van Musk. ‘Op dit moment zijn we met SpaceX volop bezig aan de ontwikkeling van de Starship in het zuiden van Texas en komt er een tweede Amerikaanse Teslafabriek in de staat’, aldus Musk.

Scherp voor Silicon Valley

De CEO is in het interview bijzonder scherp voor Silicon Valley: ‘Wanneer een team te lang wint, heeft het de neiging om te voldaan te zijn. Californië is al lang aan het winnen, en ik denk dat ze het daar voor lief nemen.’

Ook op fiscaal vlak heeft Musk zijn redenen om naar Texas te verhuizen. De staat heft geen inkomens- of meerwaardebelasting. Dat terwijl Californië één van de hoogste belastingtarieven van de Verenigde Staten hanteert.

Dat is zeker en vast een interessant gegeven voor iemand wiens vermogen (op papier) dit jaar is toegenomen tot 157 miljard dollar. Op dit moment is Musk de tweede rijkste man ter wereld volgens Bloomberg. Enkel Jef Bezos, de oprichter van Amazon, is nog rijker. Hij heeft een geschat vermogen van 186 miljard dollar.

‘Product eerst zetten’

Tijdens het interview met Financial Times was Musk ook hard voor bedrijven die zich niet langer focussen op hun producten. ‘Als je veel tijd verliest aan het geven van presentaties en het nalezen van spreadsheets ben je niet goed bezig’, luidt zijn kritiek.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20