Tesla 12 procent onderuit op Wall Street in nasleep van tweets Musk

Autobouwer Tesla heeft op de beurs in New York tientallen miljarden dollars aan beurswaarde kwijtgespeeld. Het aandeel eindigde dinsdag uiteindelijk 12 procent lager.

Het merk voor elektrische auto’s ging hard onderuit nadat topman Elon Musk op Twitter zijn volgers vroeg of hij aandelen in het bedrijf moest verkopen. Daarop verschenen berichten dat Musk persoonlijke schulden zou willen afbetalen met de verkoop van aandelen.

Het gaat om het grootste verlies in één handelssessie voor het bedrijf sinds september vorig jaar. Maandag werd het bedrijf ook al minder waard wegens de in het weekend gehouden peiling op Twitter. Volgers stemden toen massaal voor de verkoop van 10 procent van de Tesla-aandelen die Musk bezit.

Zakenwebsite Business Insider meldde vervolgens dat de belegger Michael Burry, bekend van de film The Big Short, vermoedens had geuit dat Musk schulden wil afbetalen met de aandelenverkoop. Analisten wijzen ook op de stappen die chipmaker Nvidia zet op het vlak van zelfrijdende auto’s als verklaring voor de daling van Tesla, dat op dit vlak vooroploopt.

Meer
Mijn Volglijst

Beursupdate: Brussel hoger van start

01/12/2021 08:08

(ABM FN) De Brusselse beurs is woensdag zoals verwacht hoger van start gegaan. Kort na de beursbel steeg de Bel20 0,6 procent tot 4.137,31 punten. 

In de hoofdindex trok Proximus de kop met een koersstijging van 2,3 procent. Het telecombedrijf bevestigde inleidende gesprekken te hebben gestart over een mogelijke strategische transactie met betrekking tot zijn Amerikaanse onderdeel TeleSign. 

WDP daarentegen daalde 0,4 procent. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20