Elon Musk doet van alles op Twitter, en het resulteert in de creatie van een zeer dubieuze cryptomunt

Elon Musk is altijd al een verstokte twitteraar geweest. Maar de laatste dagen lijkt hij meer in vorm te zijn dan ooit tevoren.

Afgelopen weekend liet Musk zijn volgers op Twitter een zeer belangrijke beslissing nemen over zijn persoonlijke fortuin. In een poll vroeg hij hen of hij al dan niet 10 procent van zijn aandelen in Tesla moest verkopen. Nadat meer dan 3,5 miljoen stemmen waren uitgebracht, won de “ja”-kant met 57,9 procent van de stemmen.

Hoewel het absurd lijkt om het lot van een deel van zijn rijkdom in handen van zijn fans te leggen, zou het in feite een uitvlucht kunnen zijn die hij heeft bedacht om een belasting van 15 miljard dollar op zijn aandelen te vermijden.

Lord Edge

Maandag nam Musk een andere opvallende beslissing op Twitter. Plotseling, en zonder enige uitleg, veranderde hij zijn profielnaam in “Lord Edge”. Dit is echter niet de eerste keer dat hij zichzelf zonder waarschuwing een andere naam geeft. Maar deze keer nam het een onverwachte wending (als iemand nog verrast kan worden door de extravagantie van Musk en zijn gemeenschap).

Al snel verscheen er een grapmunt, genaamd “Lord Edge” (EDGELON), op de blockchain Ethereum. Op het moment van schrijven heeft de nieuwe cryptomunt een handelsvolume van ruim 13 miljoen dollar, volgens de cryptosite Coinmarketcap. De waarde van de munt schommelt rond 0,000017 dollar. Het kan zijn dat slechts enkele grote bezitters van de cryptomunt, ook wel whales genoemd, aan het stuur zitten, wat een investering behoorlijk riskant maakt.

Het logo van de cryptomunt is een groenharige Shiba Inu in een paars pak met een tatoeage van “$EDGELON” op zijn voorhoofd. En een joint in zijn mond. “Direct volgend op Elon Musks naamsverandering op Twitter, brengt dit token een eerbetoon aan onze enige echte leider in het “moonen” van meerdere projecten zoals DOGE en SHIB,” schrijven de oprichters. “En natuurlijk… ELON – bekend als Dogelon Mars!”

“Mooning” is een populaire term die door cryptospeculanten wordt gebruikt om te verwijzen naar munten waarvan de waarde snel stijgt, verdrievoudigt of verviervoudigt (of zelfs meer) binnen 24 uur.

Op de voorpagina van de aan EDGELON gewijde website stellen de oprichters dat de cryptomunt het mogelijk zal maken om “de toekomst van maanmissies te voorspellen door ze te creëren”. Missies naar de maan zijn natuurlijk een van de prioriteiten van Elon Musk, en hij werkt daaraan via zijn bedrijf SpaceX in samenwerking met de NASA.

Nog een zwendel?

Voordat je je haast om deze nieuwe cryptomunt te kopen, denkend dat je meelift op de hype van Musk, wees heel voorzichtig. Het zou niet de eerste keer zijn dat het team achter een cryptomunt aan de haal gaat met het beleggingskapitaal van de cryptobeleggers. Denk bijvoorbeeld aan de cryptomunt SQUID, genoemd naar de Neftlix-reeks Squid Game.

Sterker nog, in een presentatievideo die op Twitter is geplaatst (zie tweet hierboven), beweren de ontwikkelaars dat de cryptomunt door Elon Musk zelf is gecreëerd. Dit is echter volstrekt onjuist. De baas van Tesla en SpaceX heeft het niet eens onderschreven en heeft het zelf nog nergens ter sprake gebracht. Merk op dat de video ook een slim voorbereide marketingstrategie suggereert, maar niemand weet waar die uit bestaat… of dat ze echt bestaat.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20