Cryptomunt “Squid Game” blijkt megafraude: koers zakt van 2.800 naar 0,0008 dollar op 5 minuten tijd

Wat velen vreesden, bleek dan toch waar te zijn. Een gigantische portefeuille van cryptomunt “Squid Game” (SQUID) heeft zijn munten gedumpt. Door de historische “rug pull” zijn verschillende miljoenen dollars van cryptobeleggers in rook opgegaan.

Het is een tragisch zicht. Op de tabellen van CoinMarketCap valt te lezen hoe de koers van de cryptomunt “Squid Game” op vijf minuten tijd van 2.800 dollar naar 0,0008 dollar zakt. Toch was het volgens de ontwikkelaars onmogelijk om de munt te verkopen. 

Zij konden echter verschillende miljoenen dollars opscheppen door zelf de munt te verkopen en dan het project in de steek te laten, waardoor beleggers achterblijven met een waardeloze munt.

De zogenoemde “rug pull”-fraude in actie op maandag.

Het was voor verschillende cryptobeleggers al bijzonder verdacht dat de munt niet verkocht kon worden. Daar werd ook al een waarschuwing over verspreid op verschillende cryptosites.

Niet kunnen verkopen een “intentionele functie”

Volgens de ontwikkelaars achter de munt was dit echter een intentionele functie. Wie belegt in munt zou de crypto namelijk kunnen gebruiken als toegangsticket voor een virtuele versie van het dodelijke spel dat aan bod komt in de Zuid-Koreaanse Netflix-hit. Er werd ook een premie van 10 procent van dat “inschrijfgeld” uitgeloofd aan ontwikkelaars die het spel mee zouden creëren.

Het is niet duidelijk hoeveel geld de frauduleuze ontwikkelaars hebben verdiend met deze stunt en of er al dan niet gevolgen zullen zijn. De totale marktwaarde van SQUID stond alvast zeker boven de 50 miljard dollar, stond maandagochtend te lezen op CoinMarketCap. Na de crash zakte dat cijfer terug tot zo’n 4 miljoen dollar.

Wie dus hoopte om de aanzet van de nieuwe Dogecoin of Shiba Inu mee te maken, komt nu terug van een kale reis en met een belangrijke les over cryptobeleggen in het achterhoofd.

(kg)

Meer