Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Telecomwinkels mogen opnieuw openen (met beperkingen)

Logo Business AM
Coronacrisis

03/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

EPA

De coronamaatregelen hebben een update gekregen. Schooluitstappen zijn verboden tot het einde van het schooljaar en telecomwinkels mogen openen voor noodgevallen.

Vrijdag verscheen in het Staatsblad een update van de coronamaatregelen. Enkele bestaande regels worden bijgevijld. Zo mogen begrafenissen maximaal door 15 mensen worden bijgewoond. Eerder was de regel dat ze ‘in intieme of familiale kring’ moesten gebeuren. Er moet altijd 1,5 meter afstand zijn tussen de aanwezigen en het lichaam van de overledene mag niet worden blootgesteld. Bij huwelijken mogen alleen de echtgenoten, getuigen en degene die het huwelijk voltrekt, aanwezig zijn.

Schooluitstappen zijn sowieso verboden tot 19 april, wanneer de quarantaine voorlopig afloopt, maar meerdaagse schooluitstappen blijven verboden tot het einde van het schooljaar.

Winkels

Maar er is ook beter nieuws. Meer winkels mogen opnieuw de deuren opendoen. Ook telecomwinkels kunnen openen, maar alleen voor noodgevallen en er mag maar één klant per keer binnen. Net als winkels die medische hulpmiddelen verkopen. Voedingswinkels mogen tussen 7 en 22 uur zo lang open zijn als ze willen.

Nachtwinkels zijn daar niet over te spreken. Zij moeten van de overheid om 22 uur sluiten, waardoor ze rechtstreeks in concurrentie gaan met voedingswinkels. ‘Het is niet eerlijk dat zij plots ook tot 22 uur mogen openblijven’, zegt advocaat Abderrahim Lahlali in De Morgen. Lahlali vraagt ook dat de overheid tegemoetkomt voor de gemiste inkomsten. ‘Je kan hun openingstijd niet met 70 procent inkorten zonder ook een tegemoetkoming te doen voor een inkomstenverlies van 70 procent’, klinkt het.

Het is vanaf nu ook niet meer nodig om 1,5 meter afstand te nemen als u met uw huisgenoten een wandeling gaat maken.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks