Technologiespecialisten voorspellen einde van chipcrisis

Het einde van de wereldwijde chipcrisis is in zicht. Dat hebben woordvoerders van de Amerikaanse Consumer Technology Association (CTA) tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas gezegd. Die boodschap betekent goed nieuws voor onder meer de wereldwijde automobielsector, die vorig jaar onder een tekort aan semiconductoren zwaar te lijden heeft gehad. De Amerikaanse technologie-experts vermoeden aan de horizon echter een aantal nieuwe problemen.

Waarom is dit belangrijk?

Een wereldwijd tekort aan semiconductoren heeft de voorbije jaren een aantal belangrijke sectoren van de economie in zware problemen gebracht. Omdat halfgeleiders vaak niet tijdig konden worden geleverd, moesten productieprocessen geregeld worden onderbroken. Die situatie zou zich echter dit jaar geleidelijk oplossen.

In eerste instantie goed nieuws: “De wereldwijde chipcrisis zal dit jaar worden overwonnen”, betoogde Steve Koenig, directeur onderzoek bij de Amerikaanse Consumer Technology Association.

  • “De enorme vraag die tijdens de coronapandemie naar halfgeleiders is gerezen, neemt geleidelijk opnieuw af. Dat is in eerste instantie goed nieuws, want hierdoor zullen op de markt eindelijk weer voldoende microchips beschikbaar zijn.”
  • De coronapandemie had de vraag naar halfgeleiders sterk
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20