Techaandelen zetten Amerikaanse beurzen op winst

Amerikaanse investeerders zetten woensdag opnieuw in op techaandelen en zetten de belangrijkste beursindexen op winst.

De index Dow Jones Industrial gaat 177 punten hoger, een winst van 0,7 procent. Ook de S&P 500, die de 500 grootste Amerikaanse bedrijven groepeert, en de techbeurs Nasdaq gaan respectievelijk 0,8 en 1,4 procent hoger.

Investeerders lijken het slechte coronanieuws te verteren door in te zetten op de grote techbedrijven. Eerder op de dag raakte bekend dat de VS nu meer dan 3 miljoen bevestigde gevallen van coronavirus tellen en dat er al meer dan 130.000 doden te betreuren vielen. Verschillende staten moeten hogere aantallen gevallen optekenen dan in april. Ook de dodentol gaat opnieuw opwaarts.

Apple (+2,3 procent) profiteert van een nieuw koersdoel van de Deutsche Bank en noteert op zijn hoogste niveau ooit, maar ook Microsoft, Netflix en Amazon gaan meer dan 1,5 procent hoger.

Bedrijven die zouden moeten profiteren van de heropening van de economie betalen het gelag. Luchtvaartmaatschappijen Delta, American Airlines, United Airlines en Southwest gaan alle minimum 1 procent lager.

Olie gaat 0,57 procent hoger. Een vat WTI kost woensdagavond 40,85 dollar. Goud voegt 0,5 procent toe. Een troy ounce kost nu 1.818 dollar, zijn hoogste stand sinds 2011. De euro klimt 0,55 procent hoger tegenover de Amerikaanse dollar. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,133 dollar betalen. De bitcoin gaat 2,61 procent hoger en kost 9.448 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20