Taalstudie-app Duolingo doorbreekt grens van 1 miljard dollar

De app, die 91 cursussen in 30 talen aanbiedt, wordt na een nieuwe kapitaalronde gewaardeerd op 1,5 miljard dollar. Daarmee is hij officieel een unicorn, een start-up die meer dan 1 miljard waard is.

De enige investeerder in de jongste ronde was Alphabet, het moederbedrijf van Google. Via zijn financiële arm CapitalG stopte die 30 miljoen dollar in het platform.

In totaal haalde Duolingo al 138 miljoen dollar op, onder andere bij de acteur Ashton Kutcher.

Taal leren

Gebruikers van de app kunnen een nieuwe taal leren door simpele woorden te leren vertalen uit verschillende categorieën. In een later stadium worden dat zinnen en gezegden. Enige manco: voor heel veel talen is er alleen een vertaling naar het Engels mogelijk.

Het bedrijf dat gevestigd is in het Amerikaanse Pittsburgh wil het geld gebruiken om de helft meer personeel aan te nemen. Tegen het einde van het jaar wil het 300 werknemers.

Test

De rest van het geld gaat naar de uitbreiding van bestaande programma’s, zoals podcasts in andere talen en een Engelse taaltest voor internationale studenten, die wordt geaccepteerd door meer dan 40 scholen. Het wil ook uitbreiden in artificiële intelligentie en machine learning ‘om een meer gepersonaliseerde en aangepaste ervaring te kunnen bieden’.

Duolingo haalde vorig jaar een omzet van 36 miljoen dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20