Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Superbelegger Warren Buffett valt uit top drie rijkste mensen ter wereld

Logo Business AM
Business

08/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Warren Buffett. - Isopix

Warren Buffett is niet langer een van de drie rijkste mensen. Dat blijkt uit de miljardairslijst van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. De top drie bestaat nu uit Amazon-CEO Jeff Bezos, Microsoft-oprichter Bill Gates en de Franse Bernard Arnault, eigenaar van het luxeconcern LVMH.

Buffett komt nu terecht op de vierde plaats met een vermogen van 73 miljard dollar (67 miljard euro). Hij wordt gezien als een van de beste beleggers in de wereld en geldt als een groot voorbeeld voor veel beleggers. Elk jaar kijken investeerders wereldwijd uit naar zijn nieuwsbrief, waarin hij zijn beleggingsstrategie van het afgelopen jaar bespreekt. Met zijn vehikel Berkshire Hathaway heeft hij onder andere grote belangen in Apple, Coca-Cola en de voedingsgigant Kraft Heinz.

Op de eerste plaats van de lijst prijkt al een tijd Amazon-CEO Jeff Bezos met een vermogen van 123 miljard dollar (113 miljard euro), Microsoft-oprichter Bill Gates komt met 102 miljard dollar op de tweede plaats. Gates maakt geen deel meer uit van de dagelijkse leiding van Microsoft. Hij besliste onlangs uit de raad van bestuur te stappen.

Belgen

Buffett wordt op de derde plaats nu vervangen door Bernard Arnault en zijn familie. Die zijn eigenaar van het luxeconcern LVMH, dat onder meer het kledingmerk Louis Vitton, het champagnemerk Moët-Chandon en de cognacproducent Hennessy in portefeuille heeft. Ook de diamantmaker De Beers maakt deel uit van het conglomeraat.

In de lijst staan ook twee Belgen: Eric Wittouck, de voormalige eigenaar van Weight Watchers, en Luc Tack, die de textielbedrijven Picanol en Tessenderlo onder zich heeft. Wittouck komt op plaats 198 met 8 miljard dollar, Tack op plaats 1.906 met 1 miljard dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks