Superbelegger Warren Buffett valt uit top drie rijkste mensen ter wereld

Warren Buffett is niet langer een van de drie rijkste mensen. Dat blijkt uit de miljardairslijst van het Amerikaanse zakentijdschrift Forbes. De top drie bestaat nu uit Amazon-CEO Jeff Bezos, Microsoft-oprichter Bill Gates en de Franse Bernard Arnault, eigenaar van het luxeconcern LVMH.

Buffett komt nu terecht op de vierde plaats met een vermogen van 73 miljard dollar (67 miljard euro). Hij wordt gezien als een van de beste beleggers in de wereld en geldt als een groot voorbeeld voor veel beleggers. Elk jaar kijken investeerders wereldwijd uit naar zijn nieuwsbrief, waarin hij zijn beleggingsstrategie van het afgelopen jaar bespreekt. Met zijn vehikel Berkshire Hathaway heeft hij onder andere grote belangen in Apple, Coca-Cola en de voedingsgigant Kraft Heinz.

Op de eerste plaats van de lijst prijkt al een tijd Amazon-CEO Jeff Bezos met een vermogen van 123 miljard dollar (113 miljard euro), Microsoft-oprichter Bill Gates komt met 102 miljard dollar op de tweede plaats. Gates maakt geen deel meer uit van de dagelijkse leiding van Microsoft. Hij besliste onlangs uit de raad van bestuur te stappen.

Belgen

Buffett wordt op de derde plaats nu vervangen door Bernard Arnault en zijn familie. Die zijn eigenaar van het luxeconcern LVMH, dat onder meer het kledingmerk Louis Vitton, het champagnemerk Moët-Chandon en de cognacproducent Hennessy in portefeuille heeft. Ook de diamantmaker De Beers maakt deel uit van het conglomeraat.

In de lijst staan ook twee Belgen: Eric Wittouck, de voormalige eigenaar van Weight Watchers, en Luc Tack, die de textielbedrijven Picanol en Tessenderlo onder zich heeft. Wittouck komt op plaats 198 met 8 miljard dollar, Tack op plaats 1.906 met 1 miljard dollar.

Meer