Stichting van Bill en Melinda Gates verkocht al haar aandelen in Apple en Twitter vlak voordat scheiding werd aangekondigd

De op één na duurste scheiding in de geschiedenis is nog steeds in het nieuws. Deze keer gaat het om de verkoop van alle aandelen van Apple en Twitter voor ‘enkele honderden miljoenen dollars’ door de Gates Foundation. Zal dit de scheiding van goederen vergemakkelijken?

Op 31 maart 2021 hebben Bill en Melinda Gates één miljoen aandelen van Apple die de stichting in handen had, verkocht. Sinds de aankondiging van hun scheiding begin mei heeft Bill ongeveer 4 miljard dollar aan aandelen overgedragen aan Melinda.

Herinnert u zich dat het echtpaar geen huwelijkscontract heeft gemaakt en zich nu zou beroepen op een scheidingsovereenkomst. Dit is een juridische overeenkomst waarin de rechten en plichten van beide partijen zijn vastgelegd, zoals kinderalimentatie en voogdij, maar waarbij geen rechtbank wordt ingeschakeld. Het is echter een minder formeel contract en heeft niet dezelfde kracht als een huwelijkscontract.

Bedenkelijk gedrag

Bill en Melinda Gates zullen tot een overeenkomst moeten komen om een rechtszaak te voorkomen. Nu meer en meer onthullingen Bill Gates’ gedrag als ‘bedenkelijk’ bestempelen. De New York Times en de Wall Street Journal hebben op basis van getuigenverklaringen een lijst van beschuldigingen tegen de multimiljardair opgesteld: van zijn nauwere dan verwachte relatie met Jeffrey Epstein tot ‘ongepast gedrag’ op de werkvloer gedurende zijn hele carrière. Het was zijn gedrag met vrouwen dat werd uitgelicht.

Hij had bijvoorbeeld een relatie met een werkneemster in 2000, toen hij al getrouwd was met Melinda. Hij zou ook verschillende keren geprobeerd hebben vrouwelijke werknemers uit te nodigen voor een etentje. Hij zou ook een oogje hebben dichtgeknepen voor pesterijen binnen zijn bedrijf.

Al moet echter opgepast worden voor een heksenjacht. In het #MeToo-tijdperk heeft de Amerikaanse pers er een specialiteit van gemaakt lijsten op te stellen van ongepast gedrag van publieke figuren. Getuigenissen komen ook gemakkelijker naar buiten. Hoewel Bill Gates misschien niet perfect lijkt te zijn, is hij ook geen seksueel roofdier.

Of Bill en Melinda Gates scheiden om slechts één enkele reden, is niet geweten. Wel zeker is dat ze beiden aan het roer blijven staan van de stichting die hun namen draagt.

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20