Stadscentrum Stuttgart wordt tot wapenvrije zone uitgeroepen

In Duitsland heeft het stadsbestuur van Stuttgart de invoering van een Waffenverbotszone, een gebied waar niemand op straat wapens in bezit mag hebben, goedgekeurd. De zone is gesitueerd in de wijk Mitte, in het centrum van de stad. De zone verbiedt burgers vuurwapens en messen met een lemmet van meer dan vier centimeter bij zich te dragen.

Waarom is dit belangrijk?

De regering van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg had in oktober zijn steden de wettelijke instrumenten te bezorgen om wapenvrije zones af te bakenen. Daarmee speelde de regering in op de vraag van regionale en lokale autoriteiten, die al langer aanstuurden op maatregelen om de toenemende plaag van criminele feiten met messen beter te kunnen aanpakken.

Risicoperiodes: Stuttgart heeft aangekondigd dat de Waffenverbotszone begin februari volgend jaar zal worden geïnstalleerd.

  • Het verbod zal alleen tijdens de weekends, vrijdag inbegrepen, gelden en is van toepassing tussen acht uur ‘s avonds en zes uur 's ochtends.
    • Dit zijn volgens de plaatselijke politie immers de periodes die in Stuttgart met het grootste risico op criminaliteit met het vertoon of gebruik van messen gepaard gaan.
    • Het stadsbestuur van Stuttgart maakt duidelijk da
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20