Sportende werknemer is productiever

Een sportende werknemer werkt harder. Toch stimuleert 72% van de werkgevers het sporten niet, zo blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder bijna 600 respondenten. 58% van de werknemers voelt zich fitter door het sporten en is daardoor productiever. 21% zegt door het sporten minder gespannen te zijn en 7% geeft aan dat sporten een negatieve invloed heeft, omdat zij er lui van worden.

45% van de sportende werknemers doet dit liever niet met collega`s. 39% ziet sporten als een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Van de bedrijven die het sporten van de werknemers stimuleren, doen 18% dit door korting te geven op een abonnement van een sportschool. 7% faciliteert een interne sportruimte en 3% organiseert een sportdag met collega`s.

Bijna drievierde van de werknemers zorgen voor extra beweging overdag, bijvoorbeeld door de trap in plaats van de lift te nemen. 25% fietst naar het werk en 16% doet aan lunchwandelen. Een werkgever kan sporten ook stimuleren door bijvoorbeeld een fietsplan of gezond eten in de kantine aan te bieden, zo meent marketing manager Martijn van der Neut van NationaleVacaturebank.nl.

 

Meer