Spookstad in Missouri gaat viraal op TikTok

Een verlaten vakantieoord in Missouri vol vervallen herenhuizen is viraal gegaan op TikTok. De video die gebruiker ‘carriejernigan1‘ plaatste met het unheimische oord in de hoofdrol, kreeg meer dan 15,6 miljoen views. De plaatselijke politie waarschuwt mensen niettemin om weg te blijven.

Mensen van over de hele wereld zijn – nog steeds – de video aan het bekijken. Dit heeft het bureau van de plaatselijke sheriff ertoe aangezet om abandoned places fotografen te waarschuwen weg te blijven van het privéterrein.

De TikTok-video op Youtube.

‘Een Tik-Tok video van het failliete vakantieoord (…) ging viraal. Dit heeft ervoor gezorgd dat deze locatie aan de Highway 76 een toeristische attractie is geworden. DIT IS PRIVÉ EIGENDOM EN U KUNT OPGEPAKT WORDEN VOOR OVERTREDING! Onze agenten (…) willen echt geen mensen bekeuren voor het betreden van het terrein. Betreed alstublieft het terrein niet. Kom alstublieft niet wandelen op verboden terrein. Er is een constante instroom van mensen die het hele weekend door op het terrein lopen. Bezoekt u alstublieft onze vele andere toeristische attracties in Stone County, waaronder Table Rock Lake! Dank u! – Sheriff Doug Rader’

Table Rock Lake

Het resort ligt in de buurt van het Table Rock Lake in Branson, Missouri. Het plaatsje heet Indian Ridge, en heette ooit beloftevol te zijn voor de lokale toeristische industrie. Indian Ridge Resort werd iets meer dan een decennium geleden – gedeeltelijk – gebouwd.

Het ambitieuze project van 1,6 miljard dollar ging failliet tijdens de Grote Recessie van 2008. Sindsdien bevindt het zich in comateuze toestand.

(mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20