Ontwikkeling Chinese plagiaatraket komt op gang: “Starship van Wish”

Op Twitter werden in november vorig jaar afbeeldingen gedeeld van een schaalmodel van een raket die wel heel sterk op Starship lijkt, het toekomstige vlaggenschip van SpaceX. Nu lijkt het erop dat het bedrijf Space Epoch de raket ook effectief aan het ontwikkelen is.

Waarom is dit belangrijk?

Nu China een geduchte concurrent van de VS in de ruimte is geworden, probeert het land ook herbruikbare raketten te ontwikkelen. Opvallend: veel modellen die opdagen, lijken meer dan een beetje op die van westerse bedrijven. Een Chinese favoriet: SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk.

De essentie: Het bedrijf Space Epoch, gevestigd in Beijing, maakt vooruitgang met de ontwikkeling van zijn miniatuurversie van Starship. 

  • In november werd al wat informatie bekendgemaakt over de raket. De Starship-kloon zal net als zijn Amerikaanse grote broer gebouwd worden uit roestvrij staal.
  • De raket zal gebruikmaken van methaloxmotoren. Dat zijn motoren die aangedreven worden door een mix van vloeibaar gemaakte methaan en vloeibaar gemaakte zuurstof. Ook daar neemt het bedrijf i
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20