SpaceX breekt nieuw record op vlak van herbruikbaarheid: rakettrap wordt voor 15e keer gebruikt

Zaterdag gebruikte Elon Musks SpaceX voor de vijftiende keer dezelfde rakettrap om een missie uit te voeren, een record voor het ruimtevaartbedrijf.

Waarom is dit belangrijk?

Vluchten naar de ruimte zijn nog altijd bijzonder duur. Maar de voorbije jaren vindt een ware revolutie plaats. In plaats van raketten na één vlucht af te danken, ontwikkelen steeds meer bedrijven en overheden exemplaren die herbruikbaar zijn. SpaceX is op dat vlak de onbetwiste koploper.

De essentie: SpaceX gebruikte zaterdag de Falcon 9 om 54 Starlinksatellieten in een baan rond de aarde te plaatsen. De lancering vond plaats in het Kennedy Space Center, in de Amerikaanse staat Florida.

  • De rakettrap in kwestie, met serienummer B1058, werd voor het eerst de ruimte ingeschoten op 30 mei 2020. 
  • Ook dat was een historisch moment voor SpaceX. Het was immers de eerste keer dat het bedrijf astronauten in een baan rond de aarde plaatste. 
  • Intussen heeft deze ene rakettra
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.