Sociale media spannen opnieuw de kroon voor nieuwjaarswensen

Sociale media als Facebook, Instagram en WhatsApp blijken opnieuw het favoriete middel om nieuwjaarswensen over te maken, melden de telecomoperatoren. Het aantal sms’jes zakt opnieuw. Opmerkelijk: telefoontjes kennen een heropleving.

Het aantal telefoontjes tijdens nieuwjaarsnacht was de voorbije jaren relatief stabiel gebleven. Dit jaar zien Proximus en Orange echter een opvallende toename tussen dinsdagavond 20.00 uur en woensdag 08.00 uur. Het gaat om respectievelijk +11 procent en +8 procent.

‘We bellen weer wat meer om ‘Gelukkig Nieuwjaar’ te wensen’, vat Orange samen. Bij die operator wordt trouwens bijna de helft van de telefoongesprekken via het mobiele internet gevoerd.

Meer data, minder sms’en

Maar sociale media blijven het kanaal bij uitstek om de wensen over te maken. Net als de voorgaande jaren steeg het mobieledataverbruik weer fors. Het aantal sms’jes daalt dan weer verder. De operatoren telden samen 29 miljoen sms’jes, tegenover 34 miljoen vorig jaar.

Het mobieldataverbruik bij Orange lag het hoogst: 170.000 gigabyte, of nagenoeg een derde meer dan tijdens de vorige oudejaarsnacht. Proximus stelde een toename met 23 procent vast tot 149.000 gigabyte. En bij Telenet ging het mobieledataverbruik met de helft omhoog, tot bijna 133.000 gigabyte.

Facebook blijkt veruit de populairste applicatie om de beste wensen en goede voornemens kenbaar te maken, gevolgd door Instagram, Snapchat en WhatsApp.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20