Sociale bubbel naar 5 mensen per gezin

De sociale bubbel wordt teruggeschroefd van 15 naar 5 personen. Dat zou de Nationale Veiligheidsraad beslist hebben, weet De Standaard.

Van 15 naar 5: de sociale bubbel wordt de komende tijd stevig ingeperkt. Dat zou de Nationale Veiligheidsraad beslist hebben.

Bubbel naar 5

Tot vandaag mocht u per persoon 15 andere mensen zien, per week. Die 15 mensen worden er nu 5. Tot de Veiligheidsraad het anders beslist, moeten dat ook de 5 zelfde personen blijven. Bovendien wordt de maatregel ook op een andere manier aangescherpt. U mocht namelijk 15 mensen per persoon zien, de bubbel van 5 geldt voor het hele gezin.

De maatregel is geïnspireerd op diegene die momenteel van kracht zijn in de stad Antwerpen. Zowat de helft van de nieuwe besmettingen komt uit de provincie. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA) besloot toen om de bubbel te beperken tot 10. De Veiligheidsraad doet daar nu nog een schepje bovenop.

Evenementen

Enkele andere maatregelen zouden ook verstrengd worden. Het aantal aanwezigen op evenementen wordt gehalveerd: van 200 naar 100 binnenshuis en 200 buitenshuis.

Daarnaast zal u vanaf de ingang van de maatregelen ook verplicht een mondmasker op zak moeten hebben. Of de mondmaskerplicht federaal bepaald wordt, of per gemeente mag beslist worden, is nog niet duidelijk.

De gratis treintickets, ten langen leste, worden uitgesteld naar een later moment.

De officiële persconferentie staat gepland om 15u45.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20