Antwerpen kiest voor vlucht vooruit en verstrengt coronamaatregelen

Nog voor de Veiligheidsraad donderdag bijeenkomt, beslist Antwerpen om strengere coronamaatregelen in het leven te roepen. Mondmaskers worden verplicht in alle publieke ruimtes en horecazaken moeten alle klantengegevens bijhouden.

Dat maakte burgemeester Bart De Wever (N-VA) woensdag bekend in een tweet. De burgemeester wil daarmee voorkomen dat het aantal coronabesmettingen blijft stijgen.

Dit zijn de maatregelen die Antwerpen neemt:

  • Horecazaken zullen verplicht worden om alle contactgegevens van klanten bij te houden voor contact tracing achteraf. Zodra een café of restaurant de regels overtreedt, wordt het gesloten. ‘Zonder uitzondering’, klinkt het.
  • In alle publieke ruimtes en op markten en kermissen moeten bezoekers mondmaskers dragen, tenzij er gezeten wordt om te eten of drinken of wanneer de afstand voldoende kan bewaard worden, zoals in een fitnesszaak. Maar wie in diezelfde plaatsen naar het toilet moet, zal een mondmasker moeten opzetten.
  • Alcoholverkoop wordt verboden tussen middernacht en 7 uur ’s ochtends, zodat mensen zich minder verplaatsen nadat de cafés gesloten zijn. Ook wordt het verboden om glazen of andere risicovolle zaken, zoals een waterpijp, te delen.
  • De bubbel wordt beperkt naar tien personen per week in Antwerpen, buiten het eigen gezin. In de rest van België gelden nog de regels dat u 15 mensen per week mag zien.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20