ShipTo: Carrefour levert uw bestelling binnen de 90 minuten aan huis

Supermarktketen Carrefour lanceert deze week een nieuwe dienst: ShipTo. Klanten kunnen goederen bestellen en die worden ten laatste 90 minuten later per elektrische fiets aan huis of op een andere aangeduide locatie geleverd. De dienst heeft slechts één beperking: de levering van minimum 35 euro kan enkel worden verzekerd binnen een radius van 4 kilometer van de deelnemende supermarkten van Carrefour.

Carrefour maakt daarvoor gebruik van de ShipTo-applicatie, die deel uitmaakt van de digitale supermarkt van de distributieketen. De app laat klanten toe contact te maken met een personal shopper– de persoon die de goederen bij Carrefour zal verzamelen en de levering zal verzorgen. Wanneer producten niet meer voorradig zijn, kan de personal shopper via de app vragen of een alternatief product oké is.

Deze persoon zal daarna langs de kassa passeren om te betalen en dan op zijn elektrische fiets springen om de aankopen tot bij u te brengen. Volgens een woordvoerder van Carrefour kan zo’n e-bike tot 80 kilo aan goederen vervoeren.


© Screenshot KanaalZ

5 euro voor een personal shopper?

De dienst kost 5 euro en wordt na de levering per mail aan de klant gefactureerd. Bij de levering zelf worden enkel de aankopen betaald. Cash is niet mogelijk, enkel Bancontact kan.

Volgens Pierre-Alexandre Billiet van het distributiemaandblad Gondola is de dienst absoluut verlieslatend, maar is Carrefour bereid grote investeringen te doen om marktaandeel te winnen in de nog vrij onontgonnen thuisbezorgingsmarkt.

De dienst is al beschikbaar in Knokke. Later volgen Ukkel en Watermael-Bosvoorde. Tegen september zou de dienst in 18 winkels operationeel zijn. 

ShipTo is een kopie van een concept dat de Franse supermarktketen al in Roemenië heeft geïntroduceerd en wil een digitale winkeldienst worden door ook andere winkels bij het project betrekken: kleine kmo’s en winkelketens als IKEA en Decathlon.

De dienst gaat de concurrentie aan met drive.be, een andere thuisleveringsdienst van Carrefour, die wordt uitgebaat door PostNL. Drive levert wel pas de dag nadat de bestelling is gemaakt en kost 9,95 euro per levering.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20