“Senator Karen”: Elon Musk gaat opnieuw in de clinch met politicus via Twitter

Elizabeth Warren mag zich aan de lijst voegen van politici die via Twitter in de clinch gaan met de excentrieke miljardair Elon Musk. Nadat Warren kritiek uitte op Musks verkiezing tot ‘Person of the Year’, noemde de Tesla-topman haar in een reeks tweets ‘Senator Karen’.

Er lijkt geen maand voorbij te gaan zonder dat Elon Musks Twitter in de belangstelling komt. De ene keer vraagt de miljardair aan zijn volgers of hij 10 procent van zijn aandelen moet verkopen, de andere keer discussieert hij met andere topbeleggers tot ze hun Twitter-profiel verwijderen. Ook politici krijgen vaak lik op stuk wanneer ze kritiek uiten tegen Musk op zijn favoriete socialemediakanaal. De laatste die zich hieraan mispakte was Amerikaans senator Elizabeth Warren.

“Senator Karen”

De Democratische senator reageerde in een tweet op de nominatie van Musk tot ‘Person of the Year’ van TIME Magazine. “Laten we het gemanipuleerde belastingsysteem aanpassen zodat de Person of the Year ermee stopt van al de rest te profiteren”, schreef Warren.

Musk was er snel bij om haar van een antwoord te dienen: “Als jij eens je ogen open deed, zou je merken dat ik dit jaar meer belastingen zal betalen dan eender welke Amerikaan ooit”, reageerde Musk. “Doe het niet allemaal in één keer op, oeps dat hebben jullie al gedaan”, vervolgde hij. Daarin herhaalt Elon Musk zijn overtuiging dat een overheid niet in staat is om op een verantwoorde manier met geld van privépersonen om te gaan.

Musk deed er nog een schep bovenop en haalde een Fox News-artikel boven over Warrens valse claims dat ze een indiaanse achtergrond heeft. Daarna zei hij dat ze hem doet denken aan zijn kindertijd toen hij “bij een vriend thuis was en zijn boze moeder zonder reden begon te roepen.” Als laatste belediging zei Musk: “Bel alsjeblieft de manager niet, Senator Karen.”

Karen verwijst naar een online scheldwoord. Het gaat om een verzamelnaam voor volwassen vrouwen die hevig tekeer kunnen gaan, vooral tegen personeel dat hen niet geeft wat ze willen. Daarop dreigen de vrouwen gewoonlijk om de manager te bellen om het personeel op het matje te roepen.

Sanders en Wyden

Warren is niet de enige Amerikaanse politicus die zo’n stroom aan reacties over zich kreeg nadat ze kritiek uitten op Musk. In november reageerde Musk op een tweet van Bernie Sanders (Democraat) dat hij bleef vergeten dat Sanders nog leeft.

Onder een tweet waarin senator Ron Wyden (Democraat) zijn plannen voor een miljonairstaks verdedigde, vroeg Musk waarom het op zijn profielfoto leek alsof hij een orgasme had.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20