Elon Musk haalt op Twitter uit naar Bernie Sanders: “Ik blijf vergeten dat je nog leeft”

De discussie over de mate waarin de rijken belast worden in de Verenigde Staten is ver van afgelopen. Op Twitter was Tesla-baas Elon Musk zondag zeer scherp voor de Democraat Bernie Sanders nadat die tweette dat de zeer rijken een eerlijke bijdrage moeten leveren. “Ik blijf vergeten dat je nog leeft”, reageerde Musk.

De discussie omtrent extra belastingen voor rijke Amerikanen werd vorige week nieuw leven ingeblazen. Musk vroeg toen via Twitter aan zijn volgers of hij 10 procent van zijn aandelen in Tesla moest verkopen. Hij schreef toen dat “er de laatste tijd veel ophef was over niet-gerealiseerde winsten die een middel zijn om belasting te ontwijken.” Het merendeel van zijn volgers zei via een poll dat hij die aandelen van de hand moest doen. Enkele dagen later verkocht Musk nog meer aandelen.

Discussie met Sanders

Zondag liet de Tesla-baas opnieuw van zich spreken. Musk haalde toen uit naar Sanders omdat hij in een tweet schreef dat “de zeer rijken een eerlijke bijdrage moeten leveren”. Musk, wiens vermogen geschat wordt op 271 miljard dollar, reageerde met de vraag of hij nog meer aandelen moet verkopen. “Ik blijf vergeten dat je nog leeft”, voegde hij eraan toe. Enkele uren later schreef hij ook dat “Bernie een nemer is en geen maker.”

Sanders heeft nog niet gereageerd op de uithaal van Musk. Melissa Byrne, een progressieve activiste en een voormalige medewerker van Sanders, tweette: “Mensen, stop met het kopen van Tesla. Beloon misbruikende mannen niet.”

Belasting op ongerealiseerde vermogenswinsten

In de Verenigde Staten (VS) is er momenteel een discussie aan de gang of rijke Amerikanen belastingen moeten betalen op ongerealiseerde vermogenswinsten. Op dit moment worden waardestijgingen van aandelen die in het bezit zijn van rijke Amerikanen nauwelijks belast. Daardoor kunnen welgestelde Amerikanen met die onbelaste meerwaarden als onderpand fiscaal voordelig geld lenen en in praktijk zo goed als belastingvrij leven.

“Ik ontvang geen salaris of bonus in contanten van waar dan ook. Ik heb alleen aandelen, dus de enige manier waarop ik persoonlijk belasting kan betalen is door aandelen te verkopen”, liet Musk vorige week weten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20