Sammy Mahdi wil cd&v-voorzitter worden

Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi wil cd&v-voorzitter worden. Dat maakte hij bekend in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

Vrijdagavond publiceerden VRT en De Standaard een politieke peiling waaruit blijkt dat cd&v bijna de helft van haar kiezers zou hebben verloren. Cd&v haalt volgens de meting nog maar 8,7 procent, wat de christendemocraten de kleinste politieke partij van Vlaanderen maakt.

Bijna onmiddellijk na dat nieuws kondigde cd&v-voorzitter Joachim Coens zijn ontslag aan. “Deze peiling is dramatisch voor onze militanten, die elke dag hard blijven werken. Maar dit is bijzonder pijnlijk voor de partij. Ik zal de partijraad van donderdag vragen om zo snel mogelijk interne voorzittersverkiezingen te organiseren. En neen, daarbij zal ik zelf geen kandidaat meer zijn”, zei Coens gisterenavond.

Nipt verlies

Sammy Mahdi, die in 2019 nipt verloor van Coens bij de voorzittersrace, nam vanochtend de koe bij de horens. Hij zei dat hij “na de vele berichten” die hij heeft gekregen, de verantwoordelijkheid heeft om de rol van Coens over te nemen.

“Het is mijn taak om de partij er opnieuw bovenop te helpen”, aldus Mahdi. “Ik moet vermijden dat mijn partij en de mooiste ideologie van het land zouden verdwijnen. Dat mag ik niet laten gebeuren.”

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20