’s Werelds beste sushirestaurant verliest al zijn Michelinsterren

Sukiyabashi Jiro, het beste sushirestaurant ter wereld, is zijn drie Michelinsterren kwijt.

Wie Sushi Jiro, het driesterrensushirestaurant in Tokio, zoekt in de lokale Michelingids, komt bedrogen uit. Dit jaar heeft de sterrenrestaurantgids namelijk besloten om Jiro niet meer te reviewen. Daar heeft de gids een goede reden voor: het is bijna niet meer mogelijk voor het gewone publiek om een plaatsje te bemachtigen.

Sushi Jiro

Jiro verdiende in 2007, bij de eerste editie van de Michelingids Tokio, meteen drie sterren. Die kon het restaurant ook tot vorig jaar houden. Het restaurant bestaat al sinds 1965. Jiro Ono zelf, intussen in de 90, maakt er nog alle dagen sushi.

https://www.instagram.com/p/Bvpj3BVhTfO/

Het restaurantje, gelegen in het moderne, chique Ginza-district, heeft slechts tien plaatsen. Twee van die stoeltjes zijn al eens ingenomen door de voormalige Amerikaanse president Barack Obama en de Japanse premier Shinzo Abe, in 2014. Dat vergrootte de stormloop op de reeds beperkte plaatsen.

Ontoegankelijk

Wie vandaag nog wil eten bij Jiro moet dus erg veel geduld hebben. Zelfs dat is niet genoeg. Enkel bekende mensen of wie een goede connectie met Jiro heeft, kan er nog eten. Eventueel kan u het proberen via de conciërge van enkele luxehotels.

Volgens Michelin is het restaurant daarom niet meer toegankelijk genoeg en kan u er de facto niet eten. Het heeft Jiro dan ook uit de Michelingids gehaald. In een verklaring zegt Michelin wel dat Jiro de sterren officieel gezien niet kwijt is.

Sushi Jiro is niet het enige slachtoffer van het beleid van Michelin. Sushi Saito in Tokyo, die drie sterren kreeg in de Michelingids van 2019, is ook verdwenen in de nieuwste versie, om dezelfde reden.

Jiro Jr.

Wie wil genieten van de keuken van Jiro, kan eventueel wel bij zijn zoon terecht. Die heeft een eigen restaurant waar hij ook sushi serveert. Dat restaurant telt slechts twee sterren maar er valt te reserveren als gewone sterveling.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20