’s Werelds beste spookhotels vind je in Engeland, hier moet je heen op Halloween

Halloween vindt zijn oorsprong in het oude Engeland, waar de Kelten het nieuwe jaar ‘Samhain’ op de vooravond van 1 november vierden. Ze geloofden dat die avond ook de doden naar de aarde terugkeerden. Zin in een griezelige Halloween? Trek naar Engeland en boek een nachtje in een van deze drie spookhotels!

1. Londen, Langham Hotel

Het vijfsterrenhotel Langham opende zijn deuren in 1865 en heeft al heel wat bekende gasten op bezoek gehad: George Orwell, Mark Twain, Oscar Wilde en Charles de Gaulle, om maar enkele namen te noemen. Naar verluidt houden ook ‘bovennatuurlijke gasten’ van dit luxe hotel. Zo werd op de vierde verdieping de geest van een Duitse prins gezien die hier voor het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog uit het raam zou zijn gesprongen. Bovendien doen geruchten de ronde dat de geest van Napoleon III, een vroeger veel gezien gast van het hotel, in de kelder zou rondspoken.

Klik hier voor meer info over het Langham Hotel

 

2. Pluckley, Elvey Farm Country Guesthouse

Als je het Guiness Book of Records van 1989 mag geloven, is Pluckley in het graafschap Kent het meest spooky dorp van Engeland. Hier ligt het mooie Elvey Farm Country Guesthouse, waar niet alleen toeristen verblijven, maar ook meerdere geesten huizen. Edward Brett, een landman die hier zelfmoord zou hebben gepleegd, dwaalt nog steeds rond in de vertrekken van dit hotel.

Meer info over Elvey Farm Country Guesthouse

 

3. Warwickshire, Coombe Abbey Hotel

Coombe Abbey werd in 1150 door de monniken van de Cisterciënzer Orde opgericht. In 1992 werd het prachtige klooster door de groep No Ordinary Hotels opgekocht en omgetoverd tot een luxe viersterrenhotel met 119 kamers. Van een goede nachtrust kun je hier echter naar verluidt niet altijd genieten. Gasten vertellen dat de geest van Geoffrey, een abt die hier in 1345 vermoord werd, ’s nachts in de keuken behoorlijk huis kan houden.

Klik hier voor meer info over het Coombe Abbey Hotel

(Bron: www.orbiville.be)

Meer