Royal Antwerp: “Onvoldoende duidelijk gecommuniceerd”

Voetbalclub Royal Antwerp heeft over de aanstelling van Marc Overmars als sportief directeur onvoldoende duidelijk gecommuniceerd. De kritiek daarop is terecht. Dat heeft de Antwerpse voetbalclub gezegd in een reactie op berichten dat een aantal sponsors hebben beslist om door de aanstelling van Overmars de samenwerking met Royal Antwerp stop te zetten.

De aanstelling van de Nederlander Marc Overmars tot sportief directeur van Royal Antwerp heeft heel wat stof doen opwaaien. De gewezen Nederlandse topvoetballer was immers in dezelfde functie tot voor kort actief bij de Nederlandse topclub Ajax Amsterdam. Daar moest hij wegens grensoverschrijdend gedrag vertrekken.

Fout

Niet iedereen had er begrip voor dat de man al snel bij Antwerp de draad weer kon oppakken. Ook een aantal sponsors van de Antwerpse club konden voor de aanstelling van Overmars weinig waardering opbrengen.

Onder meer Select Group, Descroes en het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) kondigden aan af te haken. De club zegt in een reactie te erkennen in de communicatie over de aanstelling van Marc Overmars een cruciale fout te hebben gemaakt.

“Naar aanleiding van de komst van Marc Overmars naar Royal Antwerp rezen er bij heel wat mensen vragen”, benadrukt de club in een verklaring. “Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd om dat eerder deze week glashelder toe te lichten.”

“De kritiek daarop is terecht. Wij hebben een cruciale fout gemaakt in onze aankondiging, want we hebben het meest evidente niet gecommuniceerd: hoe een veilig werkklimaat voor al onze spelers en medewerkers prioriteit is en dat wij een nultolerantie hanteren op vlak van ongewenst gedrag op de werkvloer.”

Afspraken

Royal Antwerp zegt duidelijk te willen stellen dat het welzijn van al haar medewerkers centraal staat in de werking. “We hebben dan ook sinds jaren een unaniem gedragen gedragscode waarin heel nadrukkelijk is beschreven dat er in onze club geen plaats is voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook”, beklemtoont de club. “Samen met de raad van bestuur werken we verder aan een uitgebreid welzijns- en integriteitsbeleid voor de club.”

“We hebben met Marc Overmars wel degelijk diepgaande gesprekken gevoerd over zijn periode bij Ajax en de zaken die daar gebeurd zijn. Het spreekt voor zich dat we duidelijk hebben gemaakt dat we in onze club een nultolerantie voeren en wat de gevolgen zijn als dat niet gerespecteerd wordt. We hebben met Marc Overmars ook ondubbelzinnige contractuele afspraken hierover gemaakt.”

“Met al onze medewerkers werd ondertussen uitvoerig overlegd,” benadrukt de club nog. “Ze kregen hierbij de kans om de nodige vragen te stellen. Zij hebben het volste vertrouwen dat ze ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving.”

“Wij zijn van mening dat iedereen een tweede kans moet krijgen. Marc Overmars zal zijn verleden met zich mee blijven dragen en zal moeten bewijzen dat hij daaruit heeft geleerd. Net zoals hij zich op sportief vlak zal moeten bewijzen.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20