FC Antwerp vist Marc Overmars op

Marc Overmars, die onlangs als sportief directeur moest opstappen bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag, neemt een gelijkaardige functie op bij FC Antwerp.

De Nederlandse ex-international volgt Luciano d’Onofrio op als directeur voetbalzaken. Daarmee haalt de Antwerpse club, die in handen is van de familie Gheysens, op professioneel vlak een absolute topper in huis, want de ex-speler van Ajax, Arsenal en FC Barcelona is een van de architecten van Ajax’ succes van de voorbije jaren.

In normale omstandigheden is iemand als Overmars, wiens zakelijk talent in transfers internationaal hoog aangeschreven stond, wellicht onhaalbaar voor FC Antwerp. Maar door het MeToo-schandaal werd Overmars bij “zijn” Ajax en tal van andere clubs persona non grata. “De familie Gheysens heeft me overtuigd van het project”, verklaarde Overmars op een persconferentie.

“Bladzijde omdraaien”

FC Antwerp kan de MeToo-kwestie die tot zijn abrupte ontslag bij Ajax geleid heeft, natuurlijk niet zomaar onder de mat vegen. Overmars stuurde ongepaste berichten en foto’s naar verscheidene vrouwelijke medewerkers van Ajax.

“Het is zeer belangrijk om mensen een nieuwe kans te geven”, zei general manager Sven Jaecques daarover in de persconferentie. “Dit kadert in het geheel van de bladzijde omdraaien en een nieuwe kans.” Ook Overmars zelfs, die er ook slanker uitzag dan de voorbije jaren, verklaarde de zaak achter zich te willen laten om “aan een nieuw hoofdstuk te kunnen beginnen”.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20