Route tussen Brussel en Dubai is rendabel, zegt Emirates

Ondanks de coronapandemie die internationaal reizen zwaar belast, is de vliegroute tussen Brussel en Dubai rendabel sinds vorige winter. Dat zegt de uitvoerende luchtvaartmaatschappij Emirates.

Het bedrijf geeft gesnoeid in de kosten: acht medewerkers in ons land werden ontslagen. De frequentie op de route werd teruggebracht naar vijf dagen per week.

De luchtvaartmaatschappij kijkt de toekomst nu optimistisch tegemoet, zeker met de Expo in Dubai, die vanaf oktober heel wat internationale bezoekers naar het land moet lokken. De frequentie van de vluchten zal om die reden ook weer wat worden uitgebreid, tot zelfs tien per week vanaf eind oktober, bij de start van de herfstvakantie. “We zien dat de vraag herneemt in Europa, en dan vooral in België. We zijn nog ver van de cijfers van de zomer van 2019, maar de boekingen voor deze winter lopen goed. Sommige dagen zijn de vluchten zelfs volzet”, zegt Jean-Pierre Martin van Emirates.

Hij ziet wel nog twee zaken die als een zwaard van Damocles boven het herstel hangen: normaal zou de economische werkloosheid wegens corona aflopen op 30 september en zouden de vouchers van touroperators vanaf dan kunnen worden terugbetaald. “Als dat gebeurt en er geen begeleidende maatregelen komen, is er een risico op een golf van faillissementen in de toeristische sector in België, zeker bij de touroperatoren. De politici moeten dit echt serieus nemen”, aldus de Belgische directeur.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20