Luchtvaartmaatschappij Emirates betaalt al uw kosten, zelfs de begrafenis, terug bij coronabesmetting

De Arabische luchtvaartmaatschappij Emirates neemt drastische maatregelen om toch wat passagiers te lokken. Uw reis komt met een gratis ziekteverzekering voor het geval u Covid-19 oploopt onderweg.

De verzekering betaalt uw medische kosten terug tot 15.000 euro, geeft u 100 euro per dag voor quarantainekosten – zoals een hotelkamer – en betaalt in het ergste geval 1.500 euro voor uw begrafenis. U wordt 31 dagen gedekt vanaf het moment dat u uw eerste vlucht neemt en zelfs als u verder reist met een andere maatschappij. De quarantainekosten worden maar maximaal twee weken terugbetaald.

Er zit echter één addertje onder het gras: alle kosten moeten goedgekeurd worden door de maatschappij voor ze gemaakt worden en kosten voor tests worden niet terugbetaald.

Trafiek onderuit

De luchtvaartsector is hard getroffen door de coronacrisis. Bijna alle vluchten moesten drie maanden lang aan de grond blijven en ondertussen is het toerisme nog steeds niet helemaal op gang gekomen. De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair maakte maandag nog bekend dat ze 185 miljoen euro in het rood is gegaan in het eerste kwartaal. Een jaar geleden was er een winst van 243 miljoen euro. De omzet viel ook met 95 procent terug.

Ook Emirates zag zijn trafiek 90 procent verminderen in het voorbije kwartaal en zoekt dus een manier om om opnieuw genoeg passagiers te trekken en weer rendabel te worden. Het bedrijf werkt voor zijn ietwat verrassende idee van een gratis ziekteverzekering samen met de Duitse verzekeraar Allianz.

Emirates is de eerste luchtvaartmaatschappij die zo ver gaat, maar enkele landen namen al gelijkaardige maatregelen. Zo krijgt u in Oezbekistan 3.000 dollar (2.560 euro) als u Covid-19 oploopt tijdens het reizen en Cyprus betaalt de kosten voor uw verblijf en medicatie terug als u symptomen vertoont.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20