Robots leveren vanaf nu pizza aan huis

Deze week lanceert Domino’s Pizza het leveren van pizza’s via robots in de Texaanse stad Houston. Komt er daarmee een einde aan het bestaan van de Amerikaanse ‘pizza guys’? Klanten kunnen (voorlopig) nog kiezen of hun gerecht wordt geleverd door een koerier van vlees en bloed of een van metaal.

De robots die vanaf nu pizza’s van Domino’s zullen rondbrengen in de Verenigde Staten zijn van het model Nuro R-2. Dat zijn robots op wielen die kunnen klanten kunnen aanspreken wanneer ze op het juiste adres arriveren met de gewenste pizza. Klanten zullen een pincode ontvangen op hun smartphone om de robot te ontgrendelen.

‘Klanten zullen ook berichten krijgen over updates omtrent de locatie van de R2-robot. Ze kunnen de positie van de robot live volgen via GPS. Wanneer de R2 arriveert aan huis zal u, door de pincode in te geven op het touchscherm van de robot, uw pizza kunnen ontvangen’, legde Domino’s uit.

Eigenlijk verschilt het dus niet zo heel veel van een gewone bestelling, alleen zal u nu een pincode bij de hand moeten hebben. Nerveuze smalltalk met de koerier verdwijnt helaas wel volledig.

Lees ook: Domino’s test pizzabezorging met drone op Nederlands strand

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20