Domino’s breidt zijn pizza-imperium in België verder uit

De fastfoodketen Domino’s, gespecialiseerd in pizza’s, zal in de eerste helft van dit jaar 20 nieuwe vestigingen openen in België. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend bij de publicatie van de halfjaarcijfers. Domino’s, dat ongeveer 100 vestigingen in ons land heeft, wil tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar bezorgde maaltijden.

Het aantal leveringen is sterk toegenomen na de gezondheidscrisis. ’80 procent van de online bestellingen wordt aan huis geleverd’, zegt Domino’s Belgium CEO Ringo Joannes. Voor de coronacrisis was de helft van de Belgische omzet afkomstig van meeneemmaaltijden.

De keten hoopt de bezorgtijd te verkorten. ‘Momenteel bedraagt die gemiddeld negen minuten vanaf het moment dat de pizza uit de oven komt’, aldus de CEO.

Bijna 500 miljoen euro omzet

Tijdens het afgelopen halfjaar heeft de moederorganisatie van Domino’s Pizza The Netherlands, waarvan Domino’s Belgium afhangt, in Europa een omzetstijging van 13,8 procent geboekt tot 435,7 miljoen euro. De ebitda, oftewel de winst vóór interesten en belastingen, bedroeg 27,2 miljoen euro (+18,2 procent).

De keten is ook van plan te investeren in haar menu’s door meer variatie aan te bieden. Daarnaast zal Domino’s ook inzetten op een grotere duurzaamheid van het bedrijf. De groep, die met franchisenemers werkt, werd in 1994 in België opgericht.

Domino’s had in 2018 al aangekondigd dat het zijn aantal verkooppunten in ons land in acht jaar wilde verhogen tot 200. Er zijn nog geen details verstrekt over de locatie van de 20 nieuwe vestigingen.

Lees ook:

Meer