Nederlandse pizzaketen New York Pizza opent eerste zaak in België

New York Pizza, de Nederlandse keten waar u pizza per stuk kunt kopen, opende vorige week zijn eerste Belgische vestiging in Leuven. Op het einde van dit jaar zouden dat er tien moeten zijn in Vlaanderen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

New York Pizza heeft weinig te maken met de gelijknamige staat in de VS, alleen misschien het feit dat de keten pizza per ‘slice’ verkoopt, een concept dat in de VS al veel meer ingeburgerd is dan bij ons. U koopt één of meerdere schijfjes in plaats van een volledige pizza.

Het bedrijf werd opgericht in 1993 in Amsterdam en focuste in het begin vooral op die verkoop per schijf. Dat sloeg al heel snel aan en later breidde het bedrijf uit met pasta, broodjes en salade. Ondertussen heeft de groep 200 vestigingen in Nederland en is ze goed voor een jaarlijkse omzet van 95 miljoen euro.

België

En nu richt New York Pizza zijn pijlen dus ook op België. Vorige week opende de eerste zaak in de Naamsestraat in Leuven. CEO en oprichter Philippe Vorst zegt aan Het Laatste Nieuws dat corona een ongelooflijke boost heeft gegeven aan de bezorgingen, zowel in aantal als in grootte en hij wil dat moment gebruiken om uit te breiden.

Dit jaar wil hij tien vestigingen openen in ons land, tegen 2023 zouden er in totaal 300 vestigingen moeten zijn in België en Nederland.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20