Robinhood moet zich verantwoorden na zelfmoord jonge klant

Beleggingsapp Robinhood moet in de Verenigde Staten voor de rechter komen nadat een jonge trader zichzelf van het leven beroofde. De twintiger dacht dat hij een groot verlies had geleden, onterecht.

Alex Kearns was pas 20 maar besloot zich tijdens de coronapandemie toe te leggen op de beurs. Hij gebruikte er de immens populaire app Robinhood voor. Die naam doet Wall Street regelmatig beven, de app werd onder andere gelinkt aan het GameStop-verhaal.

730.000 dollar in de min

Na een avontuur in de opties, waar Kearns als beginnende belegger nog weinig kaas van gegeten had, gaf de app een negatief saldo van 730.000 dollar aan. Dat bleek geen verlies, maar zo interpreteerde Kearns het wel.

Hij probeerde de helpdesk van Robinhood te bereiken, maar die gaf enkel automatische antwoorden. Een wanhopige Kearns beroofde zichzelf van het leven.

‘Te aggressieve technieken’

Zijn ouders slepen Robinhood nu voor de rechtbank in Santa Clara, Californië. Ze beweren dat de app agressieve tactieken gebruikt om jonge beleggers over te halen om grotere risico’s te nemen.

Volgens Robinhood heeft het bedrijf haar strategieën intussen aangepast en wordt er meer advies verstrekt. Verder reageren oprichters Vladimir Tenev en Baiju Bhatt ‘aangeslagen’ op het nieuws van Kearns’ overlijden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20