Richtingloos Wall Street eindigt vlak

Twee van de drie belangrijkste Amerikaanse aandelenbeurzen sluiten de week met verlies af. Gemengde detailhandelsverkopen en weinig hoop in Washington op een nieuw stimulusprogramma doen investeerders op het rempedaal drukken.

De Dow Jones Industrial Average kan de meubelen redden en sluit 34 punten hoger, een winst van 0,12 procent. De S&P 500 en de techbeurs Nasdaq leiden lichte verliezen en gaan respectievelijk 0,02 en 0,2 procent lager.

Big Tech-aandelen Facebook en Amazon gaan respectievelijk 0,3 en 0,9 procent lager. Ook Apple en Alphabet verliezen elk 0,7 procent.

Aandelen die profiteren van de heropening van de economie noteren licht hoger. Uitbaters van cruiseschepen Carnival Corp en Norwegian Cruise Line gaan respectievelijk 1,7 en 2,4 procent hoger. Grootwarenhuis Nordstrom klimt 2,5 procent.

Detailhandelsverkopen voor juli gaven een gemengd beeld. Die gingen 1,2 procent hoger, lager dan wat analisten hadden ingecalculeerd. Wanneer de autoverkopen uit de berekening worden gelaten stegen de detailverkopen met 1,9 procent, wat meer is dan de 1,2 procent waar Wall Street op had gerekend.

In Washington duurt de impasse over een nieuw stimulusprogramma voort. Democraten weigeren de onderhandelingen opnieuw op te starten zolang de Republikeinen geen 1.000 miljard dollar aan hun beste bod toevoegen. Congresleden zijn ondertussen met vakantie.

Olie eindigt de week met verlies. Een vat Brent-olie kost nu 45,19 dollar, dat is een daling van 0,23 procent. Goud levert 0,4 procent in. Voor een troy ounce goud (31 gram) moet vrijdagavond 1.943 dollar worden betaald. De euro kost 0,2 procent meer tegenover de dollar dan 24 uur geleden. Een eenheidsmunt kost vrijdagavond 1,184 dollar. De bitcoin tenslotte gaat 0,2 procent hoger en kost ondertussen 11.815 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20