Republikeinen zoeken toenadering tot cryptowereld voor steun aan campagne

De Republikeinse partij, traditioneel rechts op het Amerikaanse politieke spectrum, gaat cryptobijdragen accepteren via BitPay, waarmee ze tegoeden als Bitcoin en Ether kunnen omzetten in Amerikaanse dollars.

Het National Republican Congressional Committee, of NRCC, kondigde donderdag aan dat het nu ook campagnedonaties in cryptomunten zal accepteren.

Dit zou onderdeel zijn van een bredere inspanning om het Huis van Afgevaardigden te heroveren en Democraten te stoppen met het uitvoeren van hun beleidsagenda. 

“De NRCC is trots om de leiding te nemen in het accepteren van campagnebijdragen in cryptovaluta’s”, zei voorzitter Tom Emmerson in een verklaring en hij voegde eraan toe:

“We zijn gericht op het (…) stoppen van Nancy Pelosi’s socialistische agenda en het heroveren van de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden, en deze innovatieve technologie zal helpen Republikeinen te voorzien van de middelen die we nodig hebben om te slagen.”

Vijandig

Hoewel cryptomunten recent enige steun hebben gekregen van Republikeinse wetgevers, zoals Cynthia Lummis en Kevin McCarthy, zijn partijleden in de recente geschiedenis van de partij grotendeels vijandig geweest ten opzichte van digitale activa. 

Toen hij in functie was, vertelde voormalig president Donald Trump zijn minister van Financiën om “achter Bitcoin aan te gaan”. De vertrekkende regering gaf eind 2020 een natrap aan de crypto-industrie door hardere regelgeving voor custodial wallets te steunen.

Aan de andere kant van het Republikeinse spectrum begon libertariër Rand Paul, een senator uit Kentucky en zoon van Ron, al in 2015 met het accepteren van Bitcoin-betalingen. Francis Suarez, de burgemeester van Miami, geldt zelfs als heuse Bitcoinstier.

Democraten

Ook veel Amerikaanse Democraten, traditioneel links van het centrum, hebben zich negatief uitgelaten over cryptomunten. Zo noemde senator Elizabeth Warren Bitcoin “nep digitaal privégeld”.

Desalniettemin kondigden de Democraten onlangs aan dat ze een nieuwe taakgroep aan het vormen waren gewijd aan cryptovaluta’s. Maxine Waters, die voorzitter is van de Financial Services Committee in het Huis van Afgevaardigden, zei dat de groep “samen zal werken met regelgevers en experts om een diep inzicht te verkrijgen in deze slecht begrepen en minimaal gereguleerde industrie.”

De midterm elections vinden plaats op 8 november 2022.

(am)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.