Relletje over Canadezen die Trump uit ‘Home Alone 2’ knippen

Er is in de Verenigde Staten een relletje ontstaan omdat de Canadese televisiezender CBC de cameo van Amerikaans president Donald Trump uit ‘Home Alone 2’ heeft geknipt.

Op kerstavond zei Trump nog, in een videogesprek met soldaten, dat hij trots was om een cameo te hebben in ‘Home Alone 2: Lost in New York’. Hij beschreef de film als een van de grootste kerstmisklassiekers aller tijden.

Ter herinnering: in ‘Home Alone 2’ vraagt hoofdrol Kevin McCallister, gespeeld door een jonge Macaulay Culkin, aan Trump de weg naar de lobby in het Plaza Hotel. Het was een knipoog naar de realiteit, want de president was sinds 1988 eigenaar van het hotel.

Kort na het videogesprek – diezelfde dag nog – speelde de film op CBC zónder de cameo van Trump. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Zelfs de zoon van de Amerikaanse president – Donald Trump Jr. – liet van zich horen. Op Twitter noemde hij het voorval ‘zielig’.

https://twitter.com/brockleeham/status/1210343668265021440

Geruchten ontstonden dat CBC instructies had gekregen van Canadees premier Justin Trudeau. De liberaal lag onlangs nog met de president in de clinch nadat hij tijdens de laatste NAVO-top in Londen betrapt werd op geroddel over Trump. Die laatste reageerde hierop door Trudeau ‘hypocriet’ te noemen.

CBC haalde de geruchten onderuit. ‘Zoals vaak het geval is met films die worden aangepast voor televisie, hebben we ‘Home Alone 2′ ingekort’, reageerde de zender aan CNN. ‘De scène met Donald Trump was een van de vele die we geknipt hebben omdat ze niet relevant was voor het verhaal. Deze bewerkingen werden in 2014 gedaan wanneer we de film voor de eerste keer aankochten, nog voor Trump president was.’

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20