Reissector trekt Wall Street recht

Een vlakke dag op de Amerikaanse beurzen, met dank aan de reismarkt die een stevige heropleving kent.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een aantal strijdvaardige besluiten genomen en daar zijn beleggers duidelijk tevreden mee. De Dow Jones opent positief, de S&P 500 dook een half procent in het rood, net zoals de Nasdaq die een procent daalde.

Reizen in coronatijden

Vooral de reisaandelen doen het prima. Na een totale ineenstorting door de coronacrisis zien investeerders de toekomst best positief. De hotels van MGM doen er in 1 klap 14 procent bij, maar ook de rest van de sector volgt. Cruiserederij Royal Caribbean gaat 8,5 procent hoger. United Airlines en American Airlines spelen haasje over met elkaar, tussen de 6 en 7 procent erbij.

Het aandeel van Twitter springt ook een trapje hoger en doet er 3 procent bij. Het sociale medium zou ook interesse tonen in het Chinese Bytedance, dat TikTok in handen heeft. Microsoft had al openlijk te kennen gegeven dat ze de sociale mediasensatie in eigen portefeuille willen.

Duik voor Kodak

Bij Kodak is er dan weer nieuws om niet in te kaderen: het aandeel duikt maar liefst 30 procent in de min. De afstraffing valt te wijten aan de Amerikaanse overheid. Die houdt een lening voor Kodak nog even in beraad, nu blijkt dat medewerkers het niet te nauw nemen met de regels. De lening was 765 miljoen dollar waard en moest Kodak transformeren naar een farmabedrijf.

Nog in de rode cijfers zit Microsoft. Dat bedrijf, dat dus ook TikTok wil overnemen, ziet die plannen potentieel gefnuikt door Twitter en de deadline die de Amerikaanse president Trump naar voren schoof. Het aandeel zakt met 3 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20